fbpx

Rapport från inspektionen för socialförsäkringen visar att det är dåligt med rättssäkerheten inom försäkringen. Om du får rätt till ersättning beror på var du bor, när i månaden du är född och om du har råd med ett juridiskt ombud. En generell slutsats av undersökningen är att rättssäkerhet är resurskrävande. Parterna i socialförsäkringsmålen är inte jämnstarka. Den person som ärendet berör saknar ofta kunskaper om socialförsäkringsreglerna och har kanske inte möjlighet att skaffa sig ett ombud. Som motpart står Försäkringskassan och dess professionella processförare.

http://www.inspsf.se/publicerat/Publikation+detaljvy//socialforsakringsmal_i_forvaltningsdomstolarna.cid4883

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Scroll to Top