fbpx
Vi bör se långvarig stress för vad den är: en hälsorisk, ett arbetsmiljöproblem. Arbetsgivarna måste ta stressen på allvar. Den arbetsgivare som leder en framgångsrik organisation inser såklart att det inte finns något utrymme för en arbetsmiljö som gör de anställda sjuka.

Stressigt på jobbet? Tyvärr är det inget att vifta bort. Det kan vara dödligt.

Stress ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, ryggbesvär och magproblem. Stress påverkar även vårt immunförsvar vilket leder till att vi lättare drabbas av infektioner. Detta utöver den uppenbara risken att hamna i depression eller utbrändhet.

Och nu visar en aktuell studie från Örebro universitet att det inte spelar någon roll om du tränar, om du ändå stressar. Risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar är lika stor ändå.

Så vi bör ta stressen på allvar.

 

http://www.arbetarbladet.se/opinion/ledare/den-livsfarliga-stressen

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Scroll to Top