fbpx

Ruth Mannelqvist är professor i rättsvetenskap och har forskat just på hur arbetsförmåga bedöms och utreds. Hon ser stora brister i det nuvarande systemet. Hon ser det som ett problem att man har en politisk vilja om att man ska ha ett visst sjuktal i landet och att det påverkar en juridisk bedömning.

– Det är rättsosäkert så till vida att det är svårt att förutse vad beslutet kommer att vara. Reglerna har sett ungefär likadana ut under väldigt lång tid, men tillämpningen av reglerna har sett ganska olika ut. Sjuktalen har varierat genom åren och det handlar inte om att folk blir friskare eller sjukare, utan om hur man tillämpar reglerna, säger Ruth Mannelqvist.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/fler-nekas-sjukpenning-forskare-kritisk?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170609%3Afler-nekas-sjukpenning-forskare-kritisk%3Anyh

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Scroll to Top